Kako odabrati pravi solarijum

Pomoć i saveti kod kupovine polovnog solarijuma

Odlučili ste da u Vašem gradu otvorite studio za sunčanje ili da već postojeći kozmetički salon upotpunite sa novim ili polovnim solarijumom. Niste sigurni koji brend je najbolje rešenje za Vas. U želji da Vam pomognemo, a zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u prodaji, servisu i montaži solarijuma, napravili smo detaljnu analizu tržišta u Srbiji i potrudili se da Vam u kratkim crtama iznesemo nekoliko korisnih saveta pri kupovini solarijuma.

Kod odabira brenda solarijuma za Vaš studio za sunčanje treba da budete upoznati sa činjenicom da postoje tri vodeća lidera u oblasti proizvodnje solarijuma, to su:

  • MegaSun
  • Ergoline (Soltron)
  • Hapro Luxura

Tokom višegodišnjeg rada u ovoj oblasti, primetili smo određene teritorijalne pravilnosti kad je reč o popularnosti pojedinih brendova u Srbiji, pa su:

  • MegaSun solarijumi najviše zastupljeni u Beogradu i okolini, Pančevu,Vršcu, Nišu, Požarevcu, Užicu, Smederevu, Kragujevcu, Kraljevu i Kruševcu.
  • Ergoline (Soltron) u Novom Sadu i okolini, Temerinu, Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Subotici.
  • Dok su Hapro Luxura solarijumi najmanje zastupljeni u Srbiji i uglavnom se za njih opredeljuju vlasnici kozmetičkih salona kojima je to dopunska delatnost

Bez obzira na brend i model solarijuma za bezbedno i zdravo sunčanje vaših klijenata potrebno je voditi računa o redovnom servisu, što podrazumeva:

  • zamenu lampi i startera
  • zamenu lampi za lice na 600-800 sati u zavisnosti od proizvođača lampi, modela solarijuma i eksplotacije
  • potrebno je redovno čistiti ventilatore, klimu (servis), filtere (zameniti)
  • plexiglass ploče treba da budu bez riseva i pukotina koje umanjuju efekat, a produžavaju vreme sunčanja

Prilikom kupovine polovnih solarijuma treba da proverite da li lampe poseduju fabrički sertifikat, a solarijum atest ovlašćenog servisa i da li je servisiran i bezbedan za upotrebu!

Ako solarijum kupujete kao dopunsku delatnost za kozmetički salon ili živite u manjoj sredini, gde nemate veliku konkurenciju, karakteristične za gradove, Vaše potrebe može zadovoljiti i neki jeftiniji model.

Ukoliko razmišljate da otvorite studio za sunčanje i to Vam je osnovna delatnost, tada je poželjno da odaberete model novije generacije sa dobrim perfomansama. Kupovinom savremenije opreme konkurenciju svodite na minimum – što znači i brži povrat uloženih sredstava!

Naše višegodisnje iskustvo u radu sa klijentima koji već poseduju solarijume, govori da na tržištu vlada zabluda oko kupovine određenih solarijuma. Npr: solarijum koji ste kupli pre nekoliko godina ne znači da je te iste godine i proizveden. Često se kupci, vođeni ovom mišlju dovode u zabludu, dok na kraju ne spoznaju istinu da taj isti solarijum nije ono što piše na njemu i da se on ne proizvodi već dugi niz godina, tako da za isti najšečće i ne postoje rezervni delovi.

UPOZORENJE: UWE solarijumi se ne proizvode punu deceniju!

Ukoliko ste se opredelili za kupovinu polovnog solarijuma želimo da Vas upozorimo da kada je reč o nekada veoma popularnom brendu UWE, koji je jedno vreme bio veoma zastupljen u Srbiji sa solarijumima UWE Black power i Formula Uno, matična fabrika ne proizvodi solarijume već jednu deceniju, tako da je rezervne delove gotovo nemoguće pronaći.

Napomena

Tu smo da Vam pomognemo.

Kontakt forma