Otvorite svoj studio za sunčanje

Ljubitelji sunčanja i savršenog tena, evo odlične prilike da pretvorite svoju strast prema sunčanju u posao. Otvorite svoj studio za sunčanje i povedite klijente na putovanje do zdrave boje kože, dok stvarate uspešan biznis. U ovom blog postu, istražićemo prednosti otvaranja studija za sunčanje, pružiti vam korisne smernice i savete za započinjanje i vođenje ovog posla.

Zašto otvoriti studio za sunčanje?

Industrija za samopotamnjivanje i studiji za sunčanje beleže konstantan rast jer ljudi žele postići preplanulu kožu bez izlaganja štetnom UV zračenju. Tražnja za zdravim izgledom i preplanulom kožom nikada nije opadala, a mnogi su svesni rizika koje dugotrajna izloženost suncu nosi. Uz raznolike tretmane za samopotamnjivanje, uključujući različite nijanse i metode primene, studio za sunčanje pruža mogućnost ostvarivanja značajne zarade, posebno tokom letnjih meseci i pred odmore.

Kako otvoriti studio za sunčanje?

 1. Istražite tržište: Prvi korak je temeljno istraživanje lokalnog tržišta kako biste razumeli potrebe i preferencije potencijalnih klijenata. Analizirajte konkurenciju i identifikujte praznine u ponudi.
 2. Zakonski zahtevi: Upoznajte se sa zakonima i propisima koji regulišu otvaranje i vođenje studija za sunčanje u vašem regionu. Obezbedite sve potrebne dozvole i licence kako biste poslovali legalno.
 3. Izbor odgovarajuće lokacije: Odaberite pogodnu lokaciju za svoj studio. Idealno bi bilo da se nalazi u blizini fitness centara, spa centara ili turističkih destinacija kako biste privukli više klijenata.
 4. Investiranje u kvalitetnu opremu: Nabavite visokokvalitetne solarijume, lampe za solarijum i drugu opremu. Obratite pažnju na sigurnosne standarde i redovno održavanje kako biste osigurali bezbednost vaših klijenata. Pogledajte našu ponudu solarijuma i ostale opreme i znajte da smo vam na raspolaganju za početak vašeg biznisa.
 5. Obuka osoblja: Obezbedite obuku za svoje osoblje kako bi bili stručni i sposobni da pruže korisne savete i uputstva klijentima.
 6. Marketing i promocija: Razvijte snažnu marketinšku strategiju koja obuhvata online prisustvo, društvene mreže, oglase u lokalnim medijima i posebne promocije za privlačenje prvih klijenata.
 7. Briga o klijentima: Pružite izvanredno iskustvo svojim klijentima kako biste izgradili vernu bazu. Budite ljubazni, pažljivi i pružajte visok nivo usluge.
 8. Diversifikacija usluga: Razmislite o dodatnim uslugama, kao što je prodaja preparata za sunčanje, krema za samopotamnjivanje i pribora za negu kože.
 9. Pratite trendove: Ostanite u toku sa najnovijim trendovima u industriji i redovno ažurirajte svoju ponudu.
 10. Posebne ponude: Periodično ponudite posebne promocije ili pakete kako biste privukli nove klijente i zadržali postojeće.

Kako izabrati pravi solarijum za svoj studio za sunčanje?

Odlučili ste da u Vašem gradu otvorite studio za sunčanje ili da već postojeći kozmetički salon upotpunite sa novim ili polovnim solarijumom. Niste sigurni koji brend je najbolje rešenje za Vas. U želji da Vam pomognemo, a zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u prodaji, servisu i montaži solarijuma, napravili smo detaljnu analizu tržišta u Srbiji i potrudili se da Vam u kratkim crtama iznesemo nekoliko korisnih saveta pri kupovini solarijuma.

Kod odabira brenda solarijuma za Vaš studio za sunčanje treba da budete upoznati sa činjenicom da postoje tri vodeća lidera u oblasti proizvodnje solarijuma, to su:

 1. MegaSun
 2. Ergoline (Soltron)
 3. Hapro Luxura

Tokom višegodišnjeg rada u ovoj oblasti, primetili smo određene teritorijalne pravilnosti kad je reč o popularnosti pojedinih brendova u Srbiji, pa su:

 • MegaSun solarijumi najviše zastupljeni u Beogradu i okolini, Pančevu, Vršcu, Nišu, Požarevcu, Užicu, Smederevu, Kragujevcu, Kraljevu i Kruševcu.
 • Ergoline (Soltron) u Novom Sadu i okolini, Temerinu, Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Subotici.
 • Dok su Hapro Luxura solarijumi najmanje zastupljeni u Srbiji i uglavnom se za njih opredeljuju vlasnici kozmetičkih salona kojima je to dopunska delatnost.

Bez obzira na brend i model solarijuma za bezbedno i zdravo sunčanje vaših klijenata potrebno je voditi računa o redovnom servisu, što podrazumeva:

 • zamenu lampi i startera
 • zamenu lampi za lice na 600-800 sati u zavisnosti od proizvođača lampi, modela solarijuma i eksploatacije
 • potrebno je redovno čistiti ventilatore, klimu (servis), filtere (zameniti)
 • plexiglass ploče treba da budu bez riseva i pukotina koje umanjuju efekat, a produžavaju vreme sunčanja

Prilikom kupovine polovnih solarijuma treba da proverite da li lampe poseduju fabrički sertifikat, a solarijum atest ovlašćenog servisa i da li je servisiran i bezbedan za upotrebu!

Ako solarijum kupujete kao dopunsku delatnost za kozmetički salon ili živite u manjoj sredini, gde nemate veliku konkurenciju, Vaše potrebe može zadovoljiti i neki jeftiniji model.

Ukoliko razmišljate da otvorite studio za sunčanje i to Vam je osnovna delatnost, tada je poželjno da odaberete model novije generacije sa dobrim perfomansama. Kupovinom savremenije opreme konkurenciju svodite na minimum – što znači i brži povrat uloženih sredstava!

Naše višegodišnje iskustvo u radu sa klijentima koji već poseduju solarijume, govori da na tržištu vlada zabluda oko kupovine određenih solarijuma. Npr: solarijum koji ste kupili pre nekoliko godina ne znači da je te iste godine i proizveden. Često se kupci, vođeni ovom mišlju dovode u zabludu, dok na kraju ne spoznaju istinu da taj isti solarijum nije ono što piše na njemu i da se on ne proizvodi već dugi niz godina, tako da za isti najčešće i ne postoje rezervni delovi.

UPOZORENJE: UWE solarijumi se ne proizvode punu deceniju!

Ukoliko ste se opredelili za kupovinu polovnog solarijuma želimo da Vas upozorimo da kada je reč o nekada veoma popularnom brendu UWE, koji je jedno vreme bio veoma zastupljen u Srbiji sa solarijumima UWE Black power i Formula Uno, matična fabrika ne proizvodi solarijume već jednu deceniju, tako da je rezervne delove gotovo nemoguće pronaći.

Molimo vas da ove savete pažljivo razmotrite kako biste doneli ispravne odluke za vašu buduću poslovnu inicijativu. Otvorite studio za sunčanje i pružite svojim klijentima mogućnost da postignu preplanulu kožu bez štetnog izlaganja UV zračenju. Sada je pravo vreme da se upustite u ovu avanturu i stvorite profitabilan biznis.

Napomena

Tu smo da Vam pomognemo.

Kontakt forma