Pravila za odlazak u studio za sunčanje

Solarijum nije štetan ukoliko ga koristite razumno i sa merom.

Pre:
Odredite svoj tip kože i utvrdite pravo vreme trajanja tretmana. Dužina tretmana, osim o Vašoj koži, zavisi i o modelu solarijuma i istrošenosti lampi.

Osobe sa osetljivom kožom trebaju napraviti probno sunčanje u trajanju od maksimalno šest minuta. Skinite sav nakit sa tela i nikako ne upotrebljavajte mobilni telefon tokom sunčanja. Hipersenzitivne reakcije na UV-A zrake podstiču neki medikamenti (antibiotici, diuretici, hormonski lekovi, sredstva za uklanjanje gljivičnih infekcija). Ako ih uzimate – odložite odlazak u solarijum.

Pilingom odstranite mrtve ćelije kože, svu nečistoću, parfem i dezodorans. Ne zaboravite UV naočare. Izbegavajte korišćenje kozmetike pre i za vreme sunčanja osim kozmetike koja se preporučuje za sunčanje u solarijumima. Za postizanje bronzanog tena preporučuju se tri tretmana u razmaku od 48 sati jedan, tretman nakon sedam dana, kako bi se održala boja. Proverite čistoću solarijuma.

Za vreme:
Ne skidajte naočare.
Postane li Vam jako vruće – prekinite sunčanje.
Dozvoljeno je samo jedno sunčanje dnevno, bilo u solarijumu ili na pravom suncu.
Ako izlažete UV zracima lice ili dekolte, minimalna udaljenost lampe mora biti 20cm.

Posle:
60 minuta nakon sunčanja se istuširajte, a potom telo namažite kremom ili losionom koji se preporučuje posle sunčanja u solarijumima.
Pijte mnogo tečnosti. Ako Vam se na koži pojavilo crvenilo, skratite vremenski sledeće sunčanje. Sunčajte se opet tek za 48 sati.

OSOBAMA MLAĐIM OD 18 GODINA ZABRANJENO JE SUNČANJE.

Napomena

Tu smo da Vam pomognemo.

Kontakt forma